Odjemalci

Če želite pričeti trgovati z elektriko na tržnici, morate najprej zamenjati dobavitelja električne energije. V Sloveniji je to podjetje SunContract d.o.o. Menjava dobavitelja in vstop na tržnico SunContract je preprosto. Celoten postopek lahko izvedete preko spleta, samo v nekaj korakih. Menjava dobavitelja se izvede brez prekinitve dobave električne energije.

Za menjavo dobavitelja nam lahko pišete na [email protected] ali sledite spodnjim navodilom. 

  • Najprej se brezplačno registrirate na platformi preko povezave: https://suncontract.energy
  • Greste pod razdelek “Elektrika” in pod zavihkom “Pogodbe” oddate zahtevek za menjavo dobavitelja. Znotraj zahtevka pod “vrsto pogodbe” izberete pogodbo glede na vašo vrsto odjema (gospodinjski ali mali poslovni odjem).

Na podlagi prejetih podatkov bomo pri nas pripravili pogodbo, ki vam jo bomo poslali v podpis v elektronski obliki na vaš račun na SunContract platformi, o čemer boste obveščeni na vaš elektronski naslov, s katerim ste se vpisali na platformo. Podpisano pogodbo lahko skenirano naložite nazaj na vaš račun v platformi.

Takoj po podpisu pogodbe bo dobavitelj SunContract začel postopek, s katerim bo vašo obstoječo pogodbo z vašim trenutnim ponudnikom energije prekinil. Ko bo vaša obstoječa pogodba prekinjena, boste lahko začeli sklepati dogovore na tržnici SunContract.

Lastniki samooskrbnih elektrarn

Da boste lahko preko platforme SunContract v naslednjem letu prenašali morebitne viške proizvedene energije, je postopek isti, kot za porabnike. Ob registraciji na platformo izpolnite obrazec za menjavo dobavitelja in pod “vrsta pogodbe” izberete pogodbo za samooskrbo (netmetering).

Proizvajalci

Da boste lahko prodajali elektriko neposredno kupcem na tržnici, kontaktirajte naše svetovalce tukaj ali nam pišite neposredno na [email protected].