V ponedeljek, 28. junija, je v Celju potekala skupščina Združenja slovenske fotovoltaike (ZSFV), katere sta se udeležila tudi naš direktor, Roman Gregorn in Gregor Novak, vodja razvoja in inovacij.

Na skupščini je SONCE energija postal polnopravni član ZSFV, ki se je skupaj povečalo za 12 članov in jih po novem šteje 18.
Gregor Novak pa je bil dodatno izvoljen v upravni odbor združenja. Tudi ta se je povečal, iz treh na pet članov, mandat pa jim velja za naslednja tri leta. Ostali člani prihajajo iz podjetij Enerson, Sol Navitas, Plan-Net Solar in Gen-I.

Naše podjetje je v panogi fotovoltaike aktivno že skoraj 15 let. Ves ta čas si prizadevamo v naše delovanje vnašati najnovejšo tehnologijo na področju fotovoltaike in promovirati njeno uporabo med posamezniki. V prihodnosti pa si želim tudi preko združenja še aktivneje soustvarjati dobre pogoje za njen nadaljnji razvoj in širitev na Slovenskem trgu.

ZSFV gospodarsko interesno združenje je prostovoljno združenje pravni oseb, ki delujejo na različnih področjih fotovoltaike. Njegov namen pa je na območju Republike Slovenije širiti zavest in nova spoznanja s področja raziskav in razvoja ter uporabnih znanj fotovoltaike. Več o združenju si lahko preberete tukaj.