O nas2023-08-28T06:50:59+00:00

Uspešno smo realiziranih že več kot 3000 fotovoltaičnih projektov:
samooskrbne sončne elektrarne za gospodinjstva, kmetije, podjetja, industrijski projekti in skupnostne samooskrbe.

KONTAKT

KONTAKT

Reference

Mnenja uporabnikov

Mnenja uporabnikov

Z izvedbo sončne elektrarne pri podjetju SONCE energija sem iskreno zadovoljen. Posebej sem bil navdušen nas profesionalnim in kulturnim odnosom tako njihovih prodajalcev kot tudi izvajalcev – elektro montažerjev in krovcev. Takšne delovne vneme in odnosa v zadnjih letih nisem bil deležen pa smo v tem času menjali okna, montirali toplotno črpalko, urejali streho, garažna vrata, keramiko … skratka, ko smo urejali hišo od A do Ž. Resnično kapo dol za takšno ekipo, ki odraža lepo sliko podjetja.  

Damjan, Šoštanj

»V štartu sem črtal ponudnike z enim zaposlenim, ki najemajo podizvajalce. Pomembno mi je bilo, da je ponudnik zanesljiv, da je že nekaj časa na trgu in da ne bo ‘ugasnil’ čez nekaj let. Predstavniki SONCE so me v prvi vrsti prepričali z nastopom, poleg tega pa je bil eden od ključnih dejavnikov za mojo odločitev tudi možnost prenosa viškov.«

Franci, Kranj

“S pomočjo SONCE energija smo uspešno postavili dve večji sončni elektrarni. Njihovi strokovnjaki so se pri tem resnično izkazali kot dobri poznavalci. Kljub določenim izzivom smo vse potrebno za izvedbo hitro dogovorili, ob tem pa smo se tudi sami veliko naučili.”

Darija Četina, Kmetija Flis

“Preden smo se odločili za nakup sončne elektrarne, smo preverili kar nekaj ponudnikov na sejmu MOS. Na koncu smo sklenili posel s SONCE energija. Njihova ponudba je bila najugodnejša. Njihovi prodajalci pa v primerjavi z ostalimi ponudniki obvladajo svoj posel in resnično znajo svetovati.”

Jana, Ptuj

“Imamo veliko streho, obrnjeno sicer na vzhod, in dolgo časa sem si jo želel izkoristiti za pridobivanje energije iz sonca, ki nas ves čas osvetljuje. Viške proizvodnje pa preko SunContract platforme namenim dobrodelni organizaciji za pomoč ženskam v stiski.”

Tomaž, Selnica ob Dravi

“Že leta 2013 sem investiral v sončno elektrarno, ki je stabilen vir dohodka. Celotno proizvodnjo sem do sedaj prodajal le trgovcu. S SunContract platformo pa lahko sedaj del proizvedene elektrike tudi sam porabim.”

Igor, Ljubljana

“Pri SONCE energija smo kupili sončno elektrarno in toplotno črpalko. Lahko rečem, da so izvajalci opravili dobro delo, upoštevali so naše želje in poskrbeli, da se sedaj praktično “zastonj” ogrevamo. Pri odločitvi je pomagalo dejstvo, da so tovrstne investicije podprte s strani Ekosklada”

Tomaž, Postojna

” V sodelovanju s SONCE energija je bil naš projekt sončne elektrarne uspešno zaključen. Ekipi sem predvsem hvaležen za njihov trud in hiter odziv za pripravo potrebne dokumentacije ter na koncu izvedbo montaže. Glede na začetne plane izvedbe, je bil projekt na koncu izveden precej hitreje od planiranega časovnega plana. “

Jože, Griže

“Načrtovanje sončne elektrarne v kombinaciji s toplotno črpalko sem v celoti prepustil podjetju SONCE energija, kar se je izkazalo za zelo dobro odločitev.”

Jurko Košir, Naklo

“Zelo podrobno sem preučil vse ponudbe in ugotovil, da mi pri SONCE energija ponujajo najbolj ugodne pogoje. Poleg tega so mi omogočili ugodno ceno elektrike, še preden sta bili sončni elektrarni priključeni v omrežje.”

Davorin Selinšek, Kmetija Selinšek

“Za izgradnjo sončne elektrarne sem, normalno, pridobil več ponudb, a je bila na koncu med vsemi najbolj ugodna ponudba SONCE energija. Njihovi strokovnjaki so mi celoten projekt tudi zelo natančno, a hkrati jasno in enostavno predstavili. Točno sem vedel, kaj lahko pričakujem in to sem na koncu tudi dobil.”

Jurij Špital, Topolšica

EKIPA

EKIPA

Roman Gregorn

 generalni direktor

Gregor Novak

 vodja razvoja in inovacij

Jernej Škoflek

tehnični direktor

Mitja Blatnik

vodja projektov

Petra Korošec

vodja pisarne

Matjaž Kosmačin

svetovalec

Jaka Ambrožič

svetovalec

Se želiš pridružiti naši strokovni in inovativni ekipi?
Oglej si aktualna razpisana delovna mesta TUKAJ.

NOVICE

NOVICE

Pogosta vprašanja

Imate vprašanje, nanj ne najdete odgovora in bi radi več informacij?

Tu smo za vas, da vam pomagamo. Pišite nam na [email protected] ali pa nas pokličite na +386 59 03 23 40 in z veseljem bomo prisluhnili vašim vprašanjem.

Pogosta vprašanja

Imate vprašanje, nanj ne najdete odgovora in bi radi več informacij?

Tu smo za vas, da vam pomagamo. Pišite nam na [email protected] ali pa nas pokličite na +386 59 03 23 40 in z veseljem bomo prisluhnili vašim vprašanjem.

Sončne elektrarne

Zakaj investirati v sončno elektrarno?2021-02-03T14:15:43+00:00

Investicija v sončno elektrarno se zagotovo izplača, saj boste z njo zmanjašli stroške elektrike, hkrati pa postali dolgoročno energetsko neodvisni, to je neodvisni od gibanja cen na trgu elektrike. Sončna elektrarna proizvaja električno energijo iz obnovljivih virov, tako boste z njo prispevali k čistejšemu okolju in trajnostnemu razvoju. Fotovoltaične celice pa so narejene iz materiala, ki se lahko reciklira. Oprema postaja tudi vse bolj cenovno dostopna.

Sončna elektrarna vam omogoča visoke prihranke pri porabi, ker lahko na sončno elektrarno dodatno priključimo sisteme za ogrevanje (toplotne črpalke), hlajenje in polnjenje električnih avtomobilov. Življenjska doba sončne elektrarne je 30 let, investicija v sončno elektrarno pa se vam bo povrnila že v obdobju 7, največ 10 let – odvisno od porabe električne energije v vašem gospodinjstvu. V preostalih letih 20 letih lahko denar, ki bi ga drugače plačali za električno energijo, privarčujete.

Pri investiranju v sončno elektrarno imate možnost pridobiti nepovratna sredstva s strani Eko sklada za mikro sončne elektrarne – Nepovratne finančne spodbude občanom za naprave za samooskrbo z električno energijo do 20% vrednosti sončne elektrarne. V kolikor se odločite za nakup sončne elektrarne pri SONCE energija, za vas pripravimo tudi vso potrebno dokumentacijo za pridobitev subvencije ter tudi ostalo potrebno dokumentacijo. Prav tako pa boste lahko brezplačno uporabljali SunContract platformo za prosti prenos viškov iz preteklega koledarskega leta v novem letu.

Kje lahko dobim splošne informacije o vplivih na okolje?2019-03-22T13:29:46+00:00

Dodatne informacije o vplivih na okolje lahko dobite na spodnjih povezavah:

ARSO www.arso.gov.si
UL, FE www.fe.uni-lj.si/
UM, FERI https://feri.um.si/
AGEN RS www.agen-rs.si/
EIMV www.eimv.si/
IJS www.ijs.si/ijsw
SODO www.sodo.si/
SOPO www.eles.si/

Kaj je net metering (samooskrba)?2023-08-31T07:38:51+00:00

Net metering je tujka za merjenje električne energije po dejanskem stanju. To ureja uredba Republike Slovenije o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije. Neto meritve so dejanski poračun med proizvedeno in porabljeno električno energijo na merilnem mestu. Sončna elektrarna je priklopljena na električno omrežje, v katerega oddaja proizvedeno električno energijo, ko jo proizvede več kot jo porabi (v obdobju z močnejšim soncem), in jo iz omrežja jemlje nazaj takrat, ko je proizvodnja nižja od uporabe (v obdobjih z manj sonca). Konec vsakega leta se nato naredi obračun, koliko elektrike je bilo proizvedene in koliko dejansko porabljene. V primeru, da je bilo proizvedene manj elektrike, mora lastnik to razliko v porabi doplačati. Poleg elektrike doplača tudi omrežnino za to isto količino porabljene energije.  V kolikor pa je bila proizvodnja višja od porabe pa te viške praviloma prepusti dobavitelju.

Slednje sicer ne velja za naročnike sončne elektrarne pri SONCE energija, saj lahko brezplačno uporabljajo SunContract platformo, ki jim omogoča, da z morebitnimi viški v naslednjem koledarskem letu prosto razpolagajo – jo porabijo na istem odjemnem mestu ali jo prenesejo na drugo odjemno mesto (vikend, staršem, prijateljem …). Več o prenosu viškov si lahko preberete tukaj.

Kakšen je običajen čas realizacije projekta postavitve sončne elektrarne za samooskrbo?2023-07-31T08:39:10+00:00

Postopek postavitve sončne elektrarne je projekt, ki terja svoj čas. Izvedba projekta zajema pridobitev projektno-upravne dokumentacije, dobavo materiala, montažo in priključitev naprave za samooskrbo.

Postopek montaže elektrarne in pridobitev preostale projektno upravne dokumentacije traja približno 180 dni od pridobitve soglasja za priključitev s strani distribucije. Sama montaža na lokaciji traja 2-3 dni.

Zaradi splošne svetovne krize pri dobavi določenih fotovoltaičnih komponent so omenjeni roki zgolj informative narave in se lahko zaradi omenjenih težav v dobavi tudi zamaknejo.

Kolikšna je garancijska doba? Kakšna je garancija posameznih komponent?2021-02-03T19:53:33+00:00

Podjetje SONCE energija uporablja visoko kakovostne module za katere proizvajalci dajejo do 12 let garancije na material in do 25 let linearne garancije, kar pomeni, da bo modul po 25 letih delovanja imel še vedno vsaj 80% moči. Vsi imajo tudi oznako BloombergNEF Tier 1, ki v svetu fotovoltaike daje pečat zanesljivega in kvalitetnega proizvajalca. Vgrajujemo tudi razsmernike Solaredge, pri katerih proizvajalec nudi garancijsko dobo 12 let z možnostjo podaljšanja na 25 let. Elektrarne postavljamo na kvalitetne konstrukcije, za katere prodajalec daje garancijo 10 do 15 let. Splošna garancija za izgradnjo pa velja 2 leti.

Ali sončna elektrarna seva?2021-02-03T14:56:49+00:00

Z gotovostjo lahko potrdimo, da sončna elektrarna ne povzroča sevanja. Na strehi se namreč generira baterijski enosmerni tok, ki ne povzroča nobenega sevanja in ga v avtomobilih uporabljamo že 100 let. Slednji se v razsmeniški enoti pretvori v izmenični tok oz. napetost, kakršno uporabljamo doma v stanovanju, v vsaki vtičnici oz. napravi, pri lučeh. Ta napetost ne povzroča nevarnega sevanja, saj z njo živimo in delamo že več kot 70 let.

Kako je z gašenjem požara, če je na strehi sončna elektrarna?2021-02-03T15:01:40+00:00

Gašenje požara na strehi s sončno elektrarno je možno. Vsako gasilsko društvo ima navodila, kako ravnati v tem primeru. Najpomembnejše je, da v primeru požara gasite z varne razdalje (vsaj 3 m stran od modulov), če je mogoče, preverite razsmernike in jih izklopite, a načeloma se to zgodi že samodejno.

Sedaj že vrsto let namreč uporabljamo tehnologijo, ki ob vsaki najmanjši napaki, odklopu elektrike ali kakršnem koli stiku oz. preboju, izklopi sončno elektrarno na strehi. Za to poskrbi elektronika, na katero je na strehi povezan vsak modul in je tako tudi rešena nevarnost požara. Sončna elektrarna se v bistvu sama ugasne ob kakršni koli zaznani napaki.

Kaj se zgodi z odsluženimi moduli? Kako je z reciklažo oziroma kdo poskrbi za odvoz in kakšni so stroški odvoza?2023-05-18T16:09:29+00:00

Ko sončna elektrarna doseže svojo življenjsko dobo (minimalno 30 let), je možno večino njenih komponent (okoli 90-odstotkov) reciklirati. Moduli so namreč sestavljeni iz steklene površine, okvir je iz aluminija, celice pa iz silicija, kar je vse možno reciklirati.

Po izteku življenjske dobe lahko module reciklirate brezplačno , saj je SONCE energija vključen v skupno shemo ravnanja z odpadno električno in elektronsko opremo družbe ZEOS d.o.o. Reciklirani moduli se uporabijo pri proizvodnji novih ali drugih izdelkov, s čimer zagotavljamo trajen in trajnostni razvoj fotovoltaične panoge. Lastnik odslužene module enostavno odloži na zbirnem reciklažnem centru brez potrebnega dodatnega plačila.

Energetska tržnica

(Odjem in proizvodnja elektrike, samooskrba – prenos viškov)

Kaj je SunContract?2021-03-17T14:23:10+00:00

SunContract platforma oziroma energetska tržnica predstavlja revolucijo na trgu električne energije, ki s svojim poslovnim modelom omogoča decentralizacijo energetskega trga. S SunContract platformo tudi posamezniki dobivajo moč, da lahko vplivajo na trg električne energije – to pomeni, vplivajo na ceno elektrike kot tudi to, da lahko sami izberejo vir električne energije. Na tržnici SunContract ponujamo izključno elektriko iz različnih obnovljivih virov (voda, sonce, biomasa, kogeneracija). Platforma omogoča neposredno povezovanje proizvajalcev elektrike s končnimi porabniki. S tem smo izključili posrednika, to so trgovci električne energije, s tem pa tudi provizije, ki jih ta zaračunava na ceno elektrike, kar posledično vodi do znižanja stroškov vseh vpletenih.

Lastnikom samooskrbnih sončnih elektrarn SunContract omogoča, da s presežki proizvedene energije konec vsakega leta prosto razpolagate: lahko jih prenesete v naslednje koledarsko leto in porabite na isti lokaciji, lahko pa presežke prenesete drugemu odjemalcu v bilančni skupini – na primer na svoj vikend, svojim otrokom, staršem, itd.

SONCE energija je ekskluzivni partner globalne energetske tržnice SunContract.

Kako lahko začnem uporabljati SunContract tržnico?2023-06-26T10:54:29+00:00

Odjemalci

Če želite pričeti trgovati z elektriko na tržnici, morate najprej zamenjati dobavitelja električne energije. V Sloveniji je to podjetje SunContract d.o.o. Menjava dobavitelja in vstop na tržnico SunContract je preprosto. Celoten postopek lahko izvedete preko spleta, samo v nekaj korakih. Menjava dobavitelja se izvede brez prekinitve dobave električne energije.

Za menjavo dobavitelja nam lahko pišete na [email protected] ali sledite spodnjim navodilom. 

  • Najprej se brezplačno registrirate na platformi preko povezave: https://suncontract.energy
  • Greste pod razdelek “Elektrika” in pod zavihkom “Pogodbe” oddate zahtevek za menjavo dobavitelja. Znotraj zahtevka pod “vrsto pogodbe” izberete pogodbo glede na vašo vrsto odjema (gospodinjski ali mali poslovni odjem).

Na podlagi prejetih podatkov bomo pri nas pripravili pogodbo, ki vam jo bomo poslali v podpis v elektronski obliki na vaš račun na SunContract platformi, o čemer boste obveščeni na vaš elektronski naslov, s katerim ste se vpisali na platformo. Podpisano pogodbo lahko skenirano naložite nazaj na vaš račun v platformi.

Takoj po podpisu pogodbe bo dobavitelj SunContract začel postopek, s katerim bo vašo obstoječo pogodbo z vašim trenutnim ponudnikom energije prekinil. Ko bo vaša obstoječa pogodba prekinjena, boste lahko začeli sklepati dogovore na tržnici SunContract.

Lastniki samooskrbnih elektrarn

Da boste lahko preko platforme SunContract v naslednjem letu prenašali morebitne viške proizvedene energije, je postopek isti, kot za porabnike. Ob registraciji na platformo izpolnite obrazec za menjavo dobavitelja in pod “vrsta pogodbe” izberete pogodbo za samooskrbo (netmetering).

Proizvajalci

Da boste lahko prodajali elektriko neposredno kupcem na tržnici, kontaktirajte naše svetovalce tukaj ali nam pišite neposredno na [email protected].

Ali se plača kakšna pristopnina ob registraciji na SunContract? Kakšna je cena članstva?2019-07-02T05:58:37+00:00

Za registracijo na platformo ne rabite plačati nikakršne pristojbine, tudi ne članarine.

Kako lahko plačujem elektriko na platformi? Ali za to potrebujem SNC žetone?2021-03-17T14:36:54+00:00

Plačilo na platformi je možno v SNC žetonih in/ali v evrih.

Ker blockchain tehnologija ni združljiva s tradicionalnimi (fiat) valutami oziroma za izvrševanje dejanskih transakcij v vsakem primeru zahteva uporabo digitalnih valut (v našem primeru SNC žeton), se vse transakcije (tudi tiste, ki jih stranke izvršijo v evrih) v ozadju platforme opravijo v SNC žetonih, za kar poskrbi tehnologija sama. Na kupce, ki plačujejo v evrih, nihanje tečaja SNC žetona nima vpliva pri plačilih, saj se pretvorba za dnevno plačevanje električne energije naredi v istem dnevu na nakupni in prodajni strani.

Stranke si lahko v nastavitvah na platformi same določijo, v kateri valuti želijo poravnavati svoje obveznosti. Tako lahko kupec porabljeno elektriko enostavno poravna z navadnim SEPA plačilom.

Več o SNC žetonu si lahko preberete tukaj.

Koliko časa traja postopek menjave dobavitelja, da lahko začnem uporabljati platformo?2021-03-17T14:37:47+00:00

Kdaj boste lahko začeli trgovati na tržnici je odvisno od tega, kako hitro pošljete vse potrebne dokumente in podpišete pogodbo. V kolikor je bila uspešno podpisana pogodba boste tržnico SunContract lahko aktivno uporabljali od dne uspešne zamenjave dobavitelja pri distribucijskem operaterju.

Kaj če kasneje ugotovim, da peer to peer trgovanje z energijo ni zame?2021-03-17T14:39:39+00:00

Tržnica vam s sklepanjem neposrednih dogovorov za nakup elektrike od samih proizvajalcev omogoča, da še dodatno znižate pogodbeno določeno ceno elektrike. V kolikor ne želite sklepati dogovorov z elektriko na tržnici ali kasneje ugotovite, da to ni za vas, boste energijo še vedno dobavljali nemoteno. Elektrika vam bo v tem primeru dobavljena po ceni, s katero ste se strinjali v pogodbi o dobavi električne energije, ki ste jo podpisali ob samem začetku, pred vstopom na tržnico. Veljavno pogodbeno ceno najdete zraven oznake vašega merilnega mesta pod zavihkom “Elektrika”. Tržnica vam samo omogoča, da že dogovorjeno ceno elektrike še dodatno znižate.

Lahko pa se z dobaviteljem dogovorite o storitvi Skrbniški račun na tržnici SunContract. S tem odjemalec naroča in pooblašča dobavitelja, da bo le-ta v imenu in za račun odjemalca trgoval oziroma sklepal neposredne dogovore na tržnici SunContract. V primeru storitve Skrbniški račun se dobavitelj in odjemalec dogovorita, da bo odjemalec dobavitelju plačeval nadomestilo za opravljanje storitve in nadomestilo za vodenje Skrbniškega računa v skladu s splošnimi pogoji in cenikom paketa.

Če se z nekom dogovorim o ceni, ali sem potem prisiljen trgovati s takšno ceno za ta čas?2021-03-17T15:02:13+00:00
Dokler ponudba ni zaprta, ima status med ponudbami “Odprta”, jo lahko kadarkoli umaknete s tržnice, tako da v zgodovini trgovanja izberete možnost “Prekliči”. V tem primeru se s tržnice odstrani samo nerealiziran del oddane ponudbe.
Ko je dogovor med kupcem in prodajalcem potrjen, ima status med ponudbami “Zaprto”, pa dogovora vse do poteka pogodbe ni možno spreminjati. Ko pogodba časovno poteče oz. se porabijo vse zakupljene kapacitete pa lahko ponudnika seveda zamenjate.
Kaj se zgodi, če kupujem električno energijo od proizvajalca, katerega proizvodnja električne energije je prekinjena?2021-02-03T19:47:30+00:00

Tudi če se prekine proizvodnja elektrike proizvajalca od katerega neposredno kupujete elektriko, ne boste ostali brez le-te, saj vam jo bo samodejno zagotovila platforma. V tem primeru se vam bo porabljena elektrika zaračunala po določeni paketni ceni, ki ste jo sklenili ob podpisu pogodbe za menjavo dobavitelja oziroma po dnevni ceni, v kolikor je paketna cena že potekla.

Ali je za uporabo platforme potrebno namestiti kakšno dodatno opremo ali infrastrukturo?2019-07-01T19:47:09+00:00

Ne. V Sloveniji nam bo operater distribucijskega sistema posredoval podatke o porabi iz vašega števca. Zaradi tega ni potrebe po nameščanju opreme v vašem domu. Celoten postopek prehoda na SunContract platformo je narejen preko spleta kadarkoli vam čas to dopušča.

Ali lahko prodam viške električne energije pridelane s samooskrbno elektrarno?2023-06-26T10:55:55+00:00

Ne. Viškov iz samooskrbne elektrarne ne morete prodati. Če je vaš dobavitelj električne energije SunContract d.o.o. potem lahko izbirate med tremi možnostmi kaj narediti z vašimi viški:

a) prenesete presežno količino električne energije v sledeče koledarsko obdobje, ali
b) določite drugega odjemalca, registriranega na platformi SunContract, kateremu bo dobavitelj prenesel viške električne energije, ali
c) viške električne energije neodplačno predate dobavitelju.

Ali lahko prenesem viške pridelane pri trenutnem dobavitelju?2023-06-26T10:58:16+00:00

Ne. Viške, ki ste ustvarili pri drugem dobavitelju ne morete prenašati. Lahko prenašate samo viške ustvarjene pri dobavitelju SunContract d.o.o..

Kako lahko prenesem viške drugemu odjemalcu in kakšni so stroški odjemalca pri prenosu viškov?2023-06-26T10:59:29+00:00

Prenos viškov drugemu odjemalcu na SunContract platformi je enostavno. Pod rubriko “Elektrika”, zavihek “Pogodbe”, kjer so na voljo podatki o količini viškov, vpišete e-mail naslov prejemnika viškov in količino viškov, katero želite prenesti. Odjemalec mora prejem viškov posebej potrditi na platformi. Pogoj, da le ta prejme viške je, da je njegov izbrani dobavitelj električne energije SunContract d.o.o.. Odjemalec (prejemnik viškov) pri prenosu viškov električne energije krije strošek trošarine, omrežnine, vse zakonsko določene dajatve in prispevke ter DDV.
Podrobnejša navodila, kako prenesti viške, najdete tudi tukaj.

Zakaj moram plačati varščino ob menjavi dobavitelja za samooskrbo, gospodinjski odjem ali mali poslovni odjem?2022-01-21T14:18:43+00:00

Vsi odjemalci električne energije morajo, razen če ni v pogodbi drugače določeno, pred začetkom uporabe SunContract platforme na svoj račun naložiti določen znesek (varščino). Varščina je namenjena za poplačilo sprotnih dnevnih plačil na platformi ter za poplačilo morebitnih zapadlih obveznosti za dobavo električne energije s strani odjemalca.
Dobavitelj varščino ob prejemu pretvori v SNC žetone. Varščina se hrani v SNC žetonih. Varščina se ob prenehanju pogodbenega razmerja odjemalcu vrne, če so vse pogodbene obveznosti poravnane. Vrne se v SNC žetonih, ki jih lahko odjemalec zamenja v EUR po tržni ceni na SunContract tržnici.

V primeru klasičnega gospodinjskega odjema in malega poslovnega odjema se uporabnik lahko odloči za storitev Skrbniškega računa. V tem primeru varščine ne rabi plačati vnaprej, temveč se ta poplačuje iz prihrankov, ki jih doseže trgovalec na tržnici v njegovem imenu. Ko vsota doseženih prihrankov doseže višino dogovorjene varščine, se varščina zadrži, nadaljnje prihranke pa se odjemalcu upošteva pri nadaljnjih obračunih električne energije.

Kako prenesem proizvedene viške na svojo odjemno mesto, ki je na istem SunContract uporabniškem računu kot moja samooskrba?2022-02-03T09:27:30+00:00

Odjemalci, ki imate na istem SunContract uporabniškem računu svojo samooskrbo in druga odjemna mesta, morate viške vseeno prenesti sami sebi. To storite preprosto tako, da vpišete svoj elektronski naslov pri prenosu viškov in nato na istem SunContract računu potrdite sprejem viškov. Ko vam na vašem računu na platformi izpiše, da je prenos viškov potrjen, je zadeva urejena.

Kako prenesem proizvedene viške na svojo samooskrbo?2022-02-03T09:22:16+00:00

Če želite viške iz preteklega leta uporabiti za pokrivanje morebitnega manjka na odjemnem mestu samooskrbe, morate te prav tako prenesti v uporabo za tekoče leto. Postopek je isti kot v primeru prenosa viškov na druga odjemna mesta, ki so vezana na isti SunContract uporabniški račun kot samooskrba. Pri prenosu viškov vpišete svoj elektronski naslov in nato na istem SunContract računu potrdite sprejem viškov. Ko vam na vašem računu na platformi izpiše, da je prenos viškov potrjen, je zadeva urejena.

Kakšen bi bil moj strošek električne energije, če za dobavitelja izberem vas?2022-01-21T14:27:03+00:00

Za podroben izračun potrebujemo vašo celotno zadnjo položnico za električno energijo, kjer so razvidne vaše količine porabljene energije. Le-to nam lahko pošljete na: [email protected]

Kaj je individualni dogovor in kako ga sklenem?2022-01-21T14:29:19+00:00

Individualni dogovor lahko na SunContract platformi skleneta proizvajalec in odjemalec direktno, brez objave ponudbe na tržnici. Ti se tako načeloma uporabljajo za proizvajalce in odjemalce, ki se predhodno že pozanjo. Individualni dogovor sklenete tako, da proizvajelc pod zavihkom “dogovori” vpiše dogovorjeno ceno električne energije, čas trajanja dogovora in e-mail odjemalca ter potrdi dogovor. Na drugi strani mora potem odjemalec pod istim zavihkom sprejeti dogovor, da je dogovor potrjen.

Zakaj ne vidim proizvodnje in porabe svoje samooskrbe na platformi?2022-01-21T14:31:02+00:00

V primeru, da SONCE energija ni bil izvajalec vaše naprave za samooskrbo, vam monitoring na tržnici SunContract ob menjavi dobavitelja električne energije ne deluje. Če imate montiran SolarEdge razsmernik nam pošljite vaš SolarEdge key in indentifikator. Tako vam potem lahko omogočimo monitoring na platformi.

Rad bi si uredil direktno bremenitev računa (trajnik). Kako to storim?2022-01-21T14:31:57+00:00

Za ureditev direktne bremenitve računa nam pišite na [email protected].

Navodila za uporabo platforme2022-01-21T13:59:58+00:00

Registracija: Navodila lahko najdete na povezavi.
SEPA nakazilo: Navodila lahko najdete na povezavi.
Verifikacija: Navodila lahko najdete na povezavi.
Povabi prijatelja: Navodila lahko najdete na povezavi.
Pošlji povpraševanje: Navodila lahko najdete na povezavi.
Navodila za pregled izdanega/prejetega računa: Navodila lahko najdete na povezavi.

Go to Top