Pri SONCE energija skupaj s SunContract svojim strankam ponujamo privlačno rešitev za družine, ki zagotavlja samooskrbo po novi uredbi ne le lastniku sončne elektrarne, ampak tudi njegovim ožjim in širšim družinskim članom.

Naša inovativna rešitev vključuje kombinacijo sončne elektrarne, baterijskega hranilnika in inovativnega načina poračunavanja električne energije s pomočjo P2P dogovorov na SunContract tržnici, ki jih uspešno izvajamo že od leta 2018.

Komu se paket Družinske samooskrbe s prenosom viškov izplača?

Finančno se ponudba izplača vsem družinskim članom v paketu, saj jim omogoča tako maksimalno izrabo proizvedene energije kot tudi energetsko samooskrbo in prihranke.

Družinski paket

Kombinacija sončne elektrarne z baterijskim hranilnikom in SunContract tržnico za inovativno poračunavanje električne energije

Kdo lahko koristi proizvedeno energijo?

Proizvedeno energijo lahko poleg lastnika sončne elektrarne uporabljajo tudi drugi družinski člani, dodani v paket, ki ne živijo na isti lokaciji. To pomeni, da viške proizvedene energije lahko uporabite denimo tudi na svojem vikendu ali pa poljubno delite s svojim sorodstvom širom po Sloveniji. V paket družinske samooskrbe lahko vključite poljubno število odjemnih mest, ki jih lahko tudi naknadno dodate ali izključite iz paketa.

Nekdo, ki ima sončno elektrarno na strehi v Kranju, lahko strošek elektrike s prenosom lastnih viškov proizvedene elektrike pomaga znižati še denimo svoji mami v Medvodah, sinu, ki kot študent živi v najetem stanovanju v Ljubljani, bratrancu v Mariboru … S tem imajo od proizvedene energije ne eni strehi koristi vsi vključeni družinski člani in vsi prihranijo.

Kako je mogoče koristiti proizvedene viške?

Drugi družinski člani lahko proizvedeno energijo koristijo v realnem času, kadar pa kljub temu nastajajo viški v proizvodnji, pa je te mogoče koristiti že naslednji dan ali kadarkoli kasneje – tudi čez leto dni ali v novem koledarskem letu. Pri nas vaši viški proizvedene energije ne zapadejo. Koriščenje je mogoče na kateremkoli odjemnem mestu znotraj družinske samooskrbe.

Kaj če v sklopu Družinske samooskrbe kljub temu ni porabljena vsa proizvedena energija?

Viške proizvedene energije lahko posameznik tudi sam proda na tržnici SunContract ali pa jih za vas proda SunContract, vi pa te neuporabljene prodane viške energije prejmete kot bonus, ki se lahko porabi za kritje stroškov znotraj Družinske samooskrbe. Z bonusi tako lahko denimo krijete strošek električne energije v času, ko vaša sončna elektrarna elektrike ne proizvaja, na primer ponoči.

Izberite paket Družinska samooskrba s prenosom viškov in napravite samooskrbne ne le sebe, ampak tudi svoje najbližje!

Za dodatna vprašanja nam pišite na [email protected]